Blog

Vernix

Vernix

Tijdens de zwangerschap groeit de baby in de baarmoeder in een vruchtzak helemaal omringd door vruchtwater. Om het huidje te beschermen vormt zich een laagje huidsmeer, vernix.

Hoe langer de zwangerschap heeft geduurd des te minder huidsmeer er nog aanwezig is.

Zo was ik laatst bij een kindje dat zelfs na 42 weken nog niet echt van plan was om geboren te worden. Met wat hulp werd hij gelukkig toch vlot geboren . Aan zijn huidje kon je direct zien dat het smeer al helemaal verdwenen was. Het huidje ziet er dan gebarsten uit en voelt hard aan.

Het is dan zaak om het soepel te houden door een paar keer per dag in te smeren met een neutrale huidolie, of een vettende crème.

Als de barstjes diep zitten kan het zelfs tot bloedens toe openbarsten…, dat kan nooit een fijn gevoel zijn. 

Na een paar dagen zie je dat de oude huid gaat vervellen en komt er een gaaf babyhuidje tevoorschijn.

Het blijft natuurlijk belangrijk om goed voor de huid van een baby te zorgen. De huid is het grootste orgaan en alles waar het mee in aanraking komt trekt in de huid en kan opgenomen worden in het bloed. Verdiep je daarom in de ingrediënten van de verzorgingsproducten die je wilt gebruiken. Staan er onuitspreekbare ingrediënten tussen, dan is dat niet het beste voor je kindje. Voor niemand trouwens. Kies met zorg, take care💕

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply