Blog

Valencia op herhaling!

 

Het was een leuke verrassing, dat appje van Daphne dat ze weer zwanger was met de vraag of ik weer wilde komen kramen. De kraamzorg bij Loula in 2015 was fijn en bijzonder, ik voelde me zo welkom en ik was blij dat ik die eerste week op alle fronten ondersteuning kon bieden zodat ik de ouders met een zeker gevoel achter kon laten na een week. En nu mocht ik weer komen! Ik werd op de hoogte gehouden gedurende de zwangerschap en van de winter spraken we af in Utrecht, toen zij tijdelijk in Nederland verbleven . Wat was het weer gezellig en wat was Loula al groot! Hoe zou ze het vinden om grote zus te zijn? Dat is een vraag die bij vele ouders speelt bij een volgend kindje op komst. Velen maken zich hierover toch wat zorgen. Een goede voorbereiding door middel van leuke boekjes die hier speciaal over gaan  is een manier om de peuter alvast te laten wennen aan de situatie die komen gaat. Want wat moet zo een kleintje zich er nou toch bij voorstellen? Kan er uit die bolle buik van mama zomaar een kindje komen? En wat dan? Houden papa en mama dan nog net zoveel van mij? Ook Loula werd voorbereid. Ze kon zeer vertederd haar broertjes haren strelen ..” mijn broertje is zo lief mammie”, zei ze dan.. prachtig .. Om op een ander moment juist alles stom te vinden.. en dat is zo logisch!.

Het broertje werd geboren in de nacht van 2 april en Philly is de naam! Na een vlotte bevalling, gelukkig net op tijd in het ziekenhuis, was hij daar, 4030 gram en 56 cm lang. Daar moesten alle zusters wel even naar komen kijken. Voor Spaanse begrippen was hij een soort van reus! Na twee nachtjes ziekenhuis kwamen moeder en kind thuis en arriveerde ik ook. Fijn dat alles zo voorspoedig was verlopen! Voor mij was een mooi appartement geregeld, twee straten verderop en we spraken af dat de zorg per dag in twee delen zou plaatsvinden. Van 9-12 en van 17-20 uur.  Tijdens de siësta was het stil in huis en trok ik er op uit. Ik heb volop gewandeld in het park Jardin del Turía, wat al aardig in bloei stond. Wat ben ik daar graag! De geur van magnolia wisselt zich af door die van sinaasappelbloesem tot je bij de rozen komt. Ik kijk, ruik, hoor en voel deze heerlijke stad!

Bij terugkomst in de namiddag was daar weer de zorg voor moeder en kind en ondersteuning bij het avondeten en spitsuur.

Met Philly was het even zoeken naar de beste manier van voeden want er was wel erg veel melk. Per dag werd de situatie bekeken en de strategie aangepast. Hij begon lekker te groeien en ook mama herstelde voorspoedig.

Ik kijk weer terug op een waardevolle week, wat mooi om dit gezinnetje te zien groeien in de nieuwe situatie. Een actieve en betrokken papa, zo fijn! Dan weet je dat het de tijd erna ook wel goed komt. Wat leuk om ook oma en tante weer gezien te hebben, zij voelen zich ook rijk met de nieuwe aanwinst in de familie. Wat is dit kindje gewenst💗.

Loula mocht trakteren op het kinderdagverblijf, heel Hollandse Nijntje koekjes met blauwe muisjes, dat zag er leuk uit voor deze trotse zus!

 

Wetende dat zij altijd om advies mogen blijven vragen heb ik na een week weer afscheid genomen… maar we zien elkaar zeker weer eens terug!