Blog

Roze in Rome

Kraamzorg Rome.

 

In april rolde er een aanvraag uit Rome binnen. Leuk, daar was ik nog nooit geweest! Om kennis te maken planden we een afspraak om te FaceTimen. Dit gesprek vond plaats vanuit de auto, maar ook dat is geen enkel probleem. Ze vertelde mij dat de agenda druk was, dat deze grotendeels werd bepaald door het trainingsschema van de papa in spé, die profvoetballer is bij een Italiaanse club.

De zwangerschap verliep vrij zorgeloos en de uitgerekende datum werd vastgesteld op 10 oktober 2016.

Maar hoe verder de zwangerschap vorderde, hoe meer de artsen zich gingen verbazen over de grootte van de baby. Het meisje bleek bij iedere controle weer aardig te zijn gegroeid. De dokter sprak al over een baby Hulkje…, dat ik nu niet zo aardig vond klinken..

Er werd een plan gemaakt, de baby zou twee weken eerder, via een geplande keizersnede gehaald worden. De datum werd vastgesteld op 26 september. Maar in de nacht ervoor braken spontaan de vliezen al. De keizersnede werd daardoor wat vroeger uitgevoerd dan gepland en zo werd Noli om 05.46 geboren, helemaal gezond!

Een prachtig meisje, 3290 gram en 51 cm.. wat nou hulkje!?? Soms zitten ze er ook echt zo naast met de schattingen..

Nu zijn de mensen in Italie over het algemeen een stukje kleiner dan wij en daardoor rekenen zij ook met andere gemiddelden.. of misschien was de dokter wel een beetje geschrokken van de lengte van papa die bijna 2 meter is ;)… de arts was zelf maar kort van stuk.

De ouders werden gefeliciteerd en ondanks de borstvoeding kreeg mama te horen dat ze nu weer alles mocht eten, drinken en roken.. Niet te geloven toch?

Mijn planning kwam precies goed uit. De kraam bij mijn kleinzoon Sep werd op woensdag afgesloten en de dag erna vloog ik naar Rome waar moeder en kind net thuiskwamen uit het ziekenhuis.

Ik werd hartelijk ontvangen in een huis vol familie, papa had gekookt en ik kon zo aanschuiven. Het was meteen gezellig, iedereen was blij dat ik er was, de hond lag meteen aan mijn voeten en zo begon ik mijn werk.

Noli deed het vanaf het begin al goed, wat een zoet kindje! Het werd een fijne kraamweek met op zaterdag natuurlijk met z’n allen voor de tv naar papa kijken, hij speelde natuurlijk de sterren van de hemel en kwam met een overwinning naar huis.

De eerste check voor moeder en kind vond plaats een week na het ontslag. Ik ben blij dat ik in die tussenliggende dagen de onzekerheden van de jonge ouders weg heb kunnen nemen, uitgebreid voorlichting heb kunnen geven over veiligheid en gezondheid, de medische checks kon uitvoeren en de rust in huis kon waarborgen.

Zo kregen zij de beste start!

img_7163 img_7164