Blog

Onverwacht

Eigenlijk had ik op Tenerife moeten zitten, daar werd wereldbaby Mila geboren! De bevalling was vlot verlopen en ik kreeg het sein: ,, Boek maar een ticket, dan word je morgen opgehaald van de luchthaven!”

 

Nu was ik niet direct in de gelegenheid om te boeken, en dat was maar goed ook, want nog geen half uur later kwam het berichtje:,, Neeeeee, hopelijk heb je nog niet geboekt, Mila moet nog een week in het ziekenhuis blijven!”…

Terwijl mama, nog vol adrenaline en vreugde over de geboorte, zich voorbereidde op een fijne kraamtijd thuis, kwamen er 3 ambulancebroeders aan haar bed met de mededeling dat hun kleine meisje mee moest naar een ander ziekenhuis. Er was sprake van een nare bacterie. Daarvoor was tijdens de bevalling al antibiotica toegediend maar doordat de bevalling zo snel ging was het niet genoeg geweest om de kleine te beschermen. Haar bloedwaardes waren wat verhoogd en uit voorzorg kreeg zij een infuus met antibiotica. Dat kon echter alleen in een ander ziekenhuis, met een speciale baby-care afdeling en mama kon niet mee!

Wat een tegenvaller was dat, een heftig moment voor de kersverse mama. Op dat moment was papa net even weg…, dat zal je altijd zien. Ze belde me dan ook in tranen op, zo sneu!

Papa ging zodra hij kon naar zijn dochter toe en toen mama de volgende dag werd ontslagen uit het ziekenhuis werd het gezin herenigd. Mila bleef nog ruim een week in het ziekenhuis, tot alles goed was en mocht toen eindelijk mee naar huis!

 

IMG_4914

Omdat in dit geval de regels van de NL zorgverzekeraar van toepassing waren bleek er geen recht meer op kraamzorg, wat jammer, we hadden er samen zo naar uit gekeken! Het enige dat ik op afstand dan kan bieden is dan nog wat advies via Skype of de app. Zo gaat dat soms, helaas.

Alsof het zo moest zijn was het hier in Zeeland ineens babyboom, mocht ik assisteren bij een mooie thuisbevalling waar ook een meisje werd geboren en toen de verloskundige vroeg ,, en hoe heet ze?”, keken de ouders elkaar aan en zeiden,, Mila”.. Had ik toch nog een Mila om voor te zorgen, …toevallig :))

IMG_4912