Blog

London III

In vergelijking met dit jaar waren er niet veel buitenlandse kramen in 2014. Op zich niet erg want ik heb hier behoorlijk aan de weg kunnen timmeren, maar toen er een aanvraag uit Londen kwam voor maart 2015 vond ik dat natuurlijk erg leuk!!
Het betrof een leuk, van origine Brabants stel, wat al 19 jaar gelukkig samen was en volgens mij nog even verliefd als ooit. En nu was er plaats voor een kleintje. Wat een mooie aanvulling! Dit kindje was wel heeeeeel welkom, dat kon je zien aan alles en iedereen.
De bevalling liet wel even op zich wachten.. Zo’n due-date zegt natuurlijk niet veel, die datum ging gewoon voorbij… Ze hielden me goed op de hoogte van de ontwikkelingen en dagen later kwam er dan het bericht, de vliezen zijn gebroken! Nou, dan kan het niet meer lang duren zou je denken.. maar dat viel nog best tegen..
Bij de eerste check in het ziekenhuis bleek er nog niet genoeg gaande om te blijven, dus mochten ze weer gaan. Ze besloten te gaan lunchen in de hoop dat het wat zou vorderen. Bij de tweede check werden ze nogmaals weggestuurd, wat een tegenvaller!! Thuisgekomen voelde mama de baby niet meer bewegen en zijn ze snel weer naar het ziekenhuis gegaan waar ze dan toch werden opgenomen. Met de baby was gelukkig alles goed. Hoewel de weeenactiviteit toenam wilde het ook toen niet vlotten, ze lag er niet helemaal goed voor, en toen de conditie van de baby dreigde te verslechteren werd besloten tot een spoed-keizersnede.
En daar werd Elise geboren, hoera!!
Bij een buitenlandse kraam kom ik in actie zodra duidelijk is wanneer moeder en kind het ziekenhuis mogen verlaten, dat was op de 3e dag. Ik boek dan het ticket en reis af. In het buitenland bevalt men altijd in een ziekenhuis dus heb ik wel even om de reis voor te bereiden.
Het was een warm welkom bij thuiskomst, opa en oma’s waren ook vanuit Nederland gearriveerd. Elise vond het allemaal prima, wat een lief kind. Ze werd bewonderd en geknuffeld.
Eenmaal aangekomen startte direct mijn job, in de weer met kruikjes, lakentjes en begeleiden bij de borstvoeding.
Het was een fijne week. Mama herstelde voorspoedig, Elise was zoet (overdag althans) maar dat kwam uiteindelijk ook allemaal goed. We kijken terug op een gezellige week waarin ik de kersverse ouders heb zien veranderen van nieuw en onwennig naar ware routiniers. Heerlijk toch, dat pril geluk!! Dat ik naast de verzorging ook nog ruimte krijg om iets van de omgeving te zien is echt super! Bedankt!! Het nuttige met het aangename combineren, helemaal leuk!

11060312_818524618195678_6299791119693602682_n-2

IMG_7931

11051765_828760013838805_5445014545418872509_n