Blog

Londen II

In juni kwam er een last-minute verzoek uit Londen en ik was nog beschikbaar!

imageDus het wachten begon voor mijn tweede uitstapje naar Londen. En we wachten…., en we wachten…. Dagelijks hadden we contact via de mail en lieve Max bleef zitten tot ze hem een handje gingen helpen en hij uiteindelijk op 17 juli geboren werd.

image In Engelse ziekenhuizen gaat het er net iets anders aan toe dan bij ons, het ontslag liet maar op zich wachten. Vrijdagavond werd er gezegd maar door het ontbreken van een handtekening van een arts duurde het toch nog tot zaterdag. Ik arriveerde op vrijdagavond en werd hartelijk verwelkomd door de papa. De huiskamer werd mooi versierd en ik maakte de wieg en spulletjes in orde voor de thuiskomst van moeder en kind. Zaterdagmorgen gingen we op de fiets naar het ziekenhuis en kwamen we met de taxi thuis, mét moeder en kind. Aangezien zij in het midden van de stad wonen was het fietsen best een uitdaging, aan de linkerkant van de weg, maar ik heb het overleefd :).

Thuisgekomen begon ik aan een korte maar intensieve kraamzorg. Het is altijd heerlijk om kersverse ouders alles te vertellen over de verzorging van hun kindje. Geweldig leuk om te zien hoe ze mijn tips oppikken en al doende zie je hen steeds meer veranderen in ware routiniers ;). Ik vertelde haar alles over de borstvoeding en kolven en we gingen de stuwing te lijf met witte kool bladeren, effectief, not charming… Wel funny :).

image Het was tropisch warm deze periode, zomer in Londen! Op zondagmiddag kon ik er even op uit gaan. Ik heb heerlijk gewandeld door Hydepark, geshopt in de grote winkelstraten en gesnoven aan het leven in zo een grote stad. Wat een prachtige huizen staan hier toch…

Mama herstelde voorspoedig en Max groeide lekker. Zo kon ik vol vertrouwen weer afscheid nemen en me klaarmaken voor de volgende klus. De zorg werd afgesloten met een heerlijke Starbucks lunch… Hoe kan het ook anders als die op de hoek van de straat zit!
Ik kan weer terugkijken op een fijne kraam. Wat heb ik toch een heerlijke baan! Ik hoop dat er nog velen zullen volgen.

IMG_6289