Blog

Liv

Vaak schrijven klanten zich al vroeg in, al bijna zodra de zwangerschapstest positief is. Maar soms ben ik zelfs nog vroeger op de hoogte van een zwangerschap, zo was dat het geval bij Marry en Denny.
Vorig jaar kraamde ik bij de broer van Marry. Toen al liet ze me weten, als het bij ons ooit zover mocht komen, wil ik jou ook hoor!! Ze vertelde me dat de zwangerschap niet vanzelf tot stond kwam en dat ze bezig waren de natuur een handje te helpen. Ik volgde haar blogs over haar leven: http://fermontfotografie.nl/mijn-leven en we hadden zo nu en dan contact over hoe het ervoor stond. Het was heel bijzonder vooraf te weten op welke dag de bevruchting zou plaatsvinden. Ik leefde mee met de spanning die de aanstaande ouders moesten doormaken. Omdat het slagingspercentage op slechts 8% werd geschat, wachtte ik nog even met het noteren van de datum in mijn agenda. Wonderlijk genoeg ging het in 1 keer goed, hoera, wat een geluk!
Door haar werk als geboortefotografe heeft Marry vele bevallingen gezien en zo wist ze heel goed hoe zij zou willen bevallen en ook hoe niet. Ze wilde heel graag thuis in bad bevallen zodat hun kindje in een vertrouwde omgeving en in alle rust geboren kon worden.
Omdat ik bij thuisbevallingen assisteer, bespraken we hun geboorteplan uitvoerig en werden verdere wensen en mogelijkheden voor de kraamweek besproken. Samen keken we uit naar de dag dat Liv zich zou aankondigen. Op zondag 5 juli werd ik gebeld door Hendrikje, de verloskundige die de bevalling ging begeleiden. Of ik naar Marry wilde komen, de bevalling was begonnen!
Ik trof haar in bad, Denny dicht bij haar. Daarnaast Hendrikje, verloskundige van praktijk Veere en sterke factor die Marry sturing wist te geven tijdens haar pijnlijke weeën.
Lees hier het hele geboorteverhaal met foto s van Marry zelf:
http://fermontfotografie.nl/mijn-eigen-geboorteverhaal
Ook aanwezig was Lobke die Marry’s bevalling fotografeerde.
http://www.lobkekoppensgeboortefotografie.nl/de-geboorte-van-liv-marry-haar-100e-2/
De ontsluiting ging razendsnel, tot 9,5, waar het bleef steken en waarop, na alle mogelijke houdingen te hebben geprobeerd om de ontsluiting te bevorderen, besloten werd naar het ziekenhuis te gaan.. en dat was geen pretje.
Ik hielp met aankleden en inpakken en wenste hen heel veel sterkte!
Daarna ruimde ik het huis op, stopte een was in de wasmachine en trok de deur achter me dicht. Voor mij was het nu afwachten tot ze weer huiswaarts zouden keren. Wat had ik hen een mooie badbevalling gegund maar wat was ik ook blij voor Marry dat ze van de pijn zou worden verlost. Uiteindelijk werd Liv via een keizersnede geboren. Een prachtig meisje van 7 pond.
Er volgde een vrolijke kraamweek, alles verliep voorspoedig!
Marry gedroeg zich voorbeeldig als kraamvrouw, ze verbleef voornamelijk in haar bed en liet zich keurig verzorgen. De borstvoeding ging super en Liv was echt zo lief. Hoewel het herstel van een keizersnede geen kleinigheid is, kreeg Marry toch al vrij snel weer zin om deel te nemen aan het dagelijks leven. Dat had zeker ook te maken met de goede conditie waarin zij zich voor de bevalling bevond. Ik sloot de week dan ook goed af, zij waren er helemaal aan toe om het verder zelf allemaal te doen! Bedankt Marry en Denny, voor het in mij gestelde vertrouwen en de gastvrijheid waarmee jullie mij ontvingen! Veel geluk samen X

2015-08-04_0002

002-Embrasse
003-Embrasse
001-Embrasse
004-Embrasse