Blog

Kramen op Wasschappel

Naast kraamzorg in het buitenland verzorg ik ook vele kramen in de regio. Meestal is dit in Middelburg , Vlissingen.., en ook op “Wasschappel”!
Vanwege mijn jarenlange betrokkenheid bij de plaatselijke gymnastiekvereniging ken ik daar vele jonge dames, die inmiddels potentiele klanten zijn.
Het is een gemoedelijk dorp waar het er echt nog wel anders aan toe gaat dan in de stad. Zo kun je meestal binnenlopen zonder te bellen en is er vaak aanloop van familie, buren en vrienden. Zij brengen een pan soep, doen even een boodschapje, komen gewoon even “kieken” of gooien snel een kaartje “in de deure”. Iedereen is even meelevend, betrokken en behulpzaam. Dat zag ik eerder dit jaar al bij Fay en onlangs mocht ik kramen bij lieve Ive.
Ive woont boven restaurant http://www.zeezot.nl waar haar ouders eigenaar van zijn.
Omdat de kleine spruit midden in het hoogseizoen geboren zou gaan worden werd mij tijdens de intake al gevraagd of het misschien mogelijk was kraamzorg in de middag- en avonduren te krijgen. En dat kan bij Embrasse inderdaad! Het aantal kraamzorguren wordt bepaald aan de hand van het landelijk indicatie protocol maar de uren zijn flexibel in te delen, wel altijd aaneengesloten dagen.
De dagen na de keizersnede was papa thuis maar na thuiskomst van moeder en kind uit het ziekenhuis moest hij toch echt weer aan de slag. Zo gebeurde het dat ik pas tegen het middaguur aan het werk ging en tot in de avond bleef, dat was geen enkel probleem! Dat werd dagelijks beloond met een heerlijk diner, geserveerd vanuit de keuken van het restaurant, wat een luxe !
Met moeder en kind ging het supergoed. Gaandeweg knapte mama op en raakte zij bedreven in de verzorging van kleine Ive. Ook hier weer veel betrokkenheid van lieve familieleden en een hoop gezelligheid.
De laatste dagen zorg werden geleverd door mijn lieve collega Wilna omdat ik vervroegd afscheid moest nemen vanwege mijn vertrek naar New York, waarover mijn volgende blog zal gaan!
En mochten jullie nog eens lekker willen gaan eten? Brasserie De Zeezot is echt een aanrader, ik heb bijna alle gerechten geproefd ☺

Twee Zeezotte zusjes 🙂
IMG_0979

Papa doet Ive in de tummy tub

IMG_1014

Ive vindt het heerlijk !

IMG_1016