Blog

Kraamzorg Zweden

>>blauw
Een aanvraag uit Zweden! De ouders, zwanger van hun tweede kindje wilden dit keer genieten van de kraamtijd en uitrusten zodat ze het na de kraamtijd zelf weer goed aan zou kunnen!
Voor de intake reed ik in juni richting Nijmegen, waar het gezin een weekje verbleef.
De persoonlijke kennismaking was erg prettig. Via de mail volgde ik de rest van de zwangerschap en op 4 oktober werd Jonas geboren, na een vlotte bevalling. Moeder en kind maakten het goed en mijn ticket werd geboekt. Het was een gastvrije ontvangst daar in Zweden. Alles was goed geregeld voor mij, een eigen huis met Nederlandse TV en zelfs een auto tot mijn beschikking! Dit is natuurlijk helemaal niet nodig, een logeerkamer vind ik ook prima, maar ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt!
Het gezin gaf aan een break te willen tussen de middag en dus werkte ik iedere dag van 8.00-12.00 en van 15.00-19.00 uur. Tussendoor trok ik erop uit om ook iets van de omgeving te kunnen zien. Dit bleek een ideale combinatie. Tussen de middag was er dan rust in huis, iedereen sliep. Dit kon ook omdat Jonas erg rustig is, hij is echt de zoetste baby ooit. Ook met mama ging het goed, ze herstelde snel.
Ze genoot zichtbaar van de verwenmomentjes en van het huis dat ik keurig aan kant hield.

Voor grote zus was het even wennen. Als er werd gevraagd: waar is de baby? dan wees ze op mama s buik… maar die was weg. En nu was daar ineens die baby aan mama s borst… dat is maar moeilijk te begrijpen op die leeftijd. Omdat Jonas zo lekker sliep tussen de voedingen door kon mama gelukkig ook lekker met haar spelen. En anders was daar wel papa om mee te dollen, ze kon ineens heel goed “papa”zeggen, of was dat toevallig?? 😉

IMG_7280eksjo>< elandenjonas<