Blog

“Juli Babyboom”

Dat het druk zou worden in juli wist ik wel. Gek genoeg is dat ieder jaar in juli het geval. Zo begon ik op 27 juni, na mijn vakantiemaand maar meteen met een thuisbevalling! In alle rust en in een bijna serene sfeer werd Julian geboren. Een week lang ondersteunde ik dit gezin van inmiddels 3 kleintjes, waar ik twee jaar geleden ook al mocht kramen bij dochter Isabel. Het is altijd fijn teruggevraagd te worden!

Op de laatste dag van deze zorg werd Mylo geboren, een achter-achterneefje van mij, waarvan ik destijds als gastouder ook al voor de papa heb mogen zorgen, hoe leuk is dat! Hier betrof het een eerste kindje en heb ik alles over verzorgen en veilig grootbrengen mogen vertellen.

Na deze week werd me 6 dagen rust gegund tot we werden verrast door de geboorte van Daley, een dag of 10 voor de uitgerekende datum. Ook in dit gezin was ik al eerder geweest, 3 jaar geleden toen grote zus Lynn geboren werd. Met grote broers/zussen is het altijd gezellig. Ik betrek hen bij de verzorging van de baby, laat ze wat helpen en geef hen ook wat onverdeelde aandacht. Lekker wandelen naar de hertjes, samen traktaties maken voor op de speelzaal en nagels lakken en haren vlechten is ook favoriet! Nadat ik deze zorg had afgesloten was er 1 vrije dag totdat Elin met haar mama uit het ziekenhuis kwam en zo vulde ik de laatste week van juli in dit gezin.

Tussendoor werd ook Djéla geboren, die zorg heb ik aan Wilna over kunnen dragen. Zij heeft hen liefdevol verzorgd, naar tevredenheid van beide partijen. Dankjewel Wilna! Tevreden kijk ik terug op het verloop van deze drukke maand, iedereen heeft de zorg gekregen waar zij recht op had!

Zo na mijn vakantie was het heerlijk werken, de komende maanden zullen weer wat rustiger zijn.

(Die koers zou ik immers gaan varen 🙂

En nu is het wachten op de augustus baby’s…