Blog

Josey

foto (3)Het was maart 2013 en Embrasse was nog maar net gestart toen ik werd gebeld door mijn lieve dochter Sharon..: “Mam, Ik ken iemand die zwanger is en ze wilt jou!” De kraamzorg van hun eerste kindje heeft Sharon zelf gedaan toen ze nog werkzaam was in de kraam. Nu ze als verpleegkundige werkt en bovendien is verhuisd was de verwijzing naar mij snel gemaakt, dat was leuk!!
Wat mijn werk als zelfstandige zo mooi maakt is dat ik vroeg in de zwangerschap al kennismaak met mijn gezinnen. Dat is voor het gezin fijn, ze weten vooraf wie er bij hen in huis komt in deze speciale week, ik vertel alles over mijn kraamzorg en de wensen en mogelijkheden worden in grote lijnen besproken. In de zevende maand van de zwangerschap ga ik nog eens langs voor de intake. Er is dan meer zicht op hoe en waar de bevalling gaat plaatsvinden, het kamertje is dan vaak al een eind klaar en we bespreken dan alles uitvoerig. Verder is er gedurende de hele zwangerschap contact via de mail of eventueel via social media.
Zelf vind ik het erg leuk om de zwangerschap al mee te beleven, het geeft meerwaarde aan de kraamweek en doordat je elkaar al kent loopt alles vanaf het eerste moment soepel.
Zo was het ook in dit gezin. Vanf het begin liep alles op rolletjes. Tijdens de intake heb ik ook uitvoerig kennisgemaakt met grote zus die me dus op de eerste dag van de kraam al enthousiast stond op te wachten!
Josey werd in het ziekenhuis van Terneuzen geboren, het was een vlotte bevalling. Dat was wel een verademing na de bevalling van de eerste die na veel moeite uiteindelijk eindigde in een keizersnede . Josey is een prachtig kereltje, hij deed alles volgens het boekje. De borstvoeding ging meteen goed en hij had meteen een ritme. Zussie vond het allemaal prachtig, ze was zo blij met haar lieve broertje… Het was weer heerlijk om dit prille geluk van zo dichtbij mee te mogen beleven!
Dit kindje is geboren in een warm nest met liefhebbende ouders, een schattige zus, betrokken familieleden in een vredige omgeving, mooi om te zien. Het gaat je goed Josey!!