Blog

Het begon met …dromen

Als klein meisje luisterde ik naar de verhalen van mijn grote nicht.. Zij was kraamverzorgster en ze kwam nogal eens bij ons over de vloer. Soms nam ze een vriendin mee, ook uit de kraam, samen maakten ze nogal wat mee! Prachtig vond ik die verhalen en ik wist…, als ik later groot ben, dan wil ik dat ook!!
Ik was altijd al gek op baby’s… Ik zorgde lang voor mijn poppenkindjes en toen ik een vriendje kreeg fantaseerde ik al snel over samen kindjes krijgen. Ik breide baby sokjes en mijn moeder kreeg het al Spaans benauwd. Het was dan ook niet gek dat, toen ik de juiste man gevonden had, ik al snel moeder werd.
Het plan om kraamverzorgster te worden was tot op dat moment niet gelukt. Door afwijzing en uitloting viste ik er steeds naast. Ik zou zelf wel kindjes krijgen, en dat gebeurde ook… twee geweldige kinderen heb ik gekregen. Daarnaast werden nog vele kindjes aan mijn zorg toe vertrouwd. In tien jaar tijd zorgde ik als gastouder voor meer dan 20 kindjes, bij ons in huis.
Toen mijn eigen kinderen groot waren en mij niet meer zo nodig hadden kwamen de kriebels toch weer boven. Ik was inmiddels 37 jaar en ging informeren naar de kraamopleiding.
Maar er werd niet opgeleid.. Er werden minder baby’s geboren in de regio en het verloop van verzorgenden ging niet hard.. Toch polste ik een paar jaar achter elkaar en ja hoor, in 2007 ging de opleiding van start! Het werd een werken-leren studie, ideaal! Ik zat als een spons in die klas, ik vond alles even interessant .
Ondanks mijn scheiding slaagde ik dat jaar erop met prachtige punten. Wow, dat had ik zomaar gedaan!.. Nu was ik wat ik altijd al zo graag wilde zijn, kraamverzorgster!
Mijn werk deed ik met veel plezier en ik leerde iedere dag. Het runnen van een huishouden was voor mij natuurlijk geen probleem, het zorgen voor de overige kindjes in het gezin evenmin. Levenservaring is een voordeel.
Ik werd getraind voor het assisteren bij bevallingen en werd toegelaten tot het team van geboortehuis Walcheren. Hier begeleide ik mooie, spannende, leuke en bijzondere bevallingen, wat een waardevolle aanvulling was dat!
Op het moment dat ik in een kraamzorgblad las over een collega die in het buitenland kraamzorg deed leek mij dat geweldig, dat wilde ik ook wel! Na wat googlen kwam ik erachter dat er niet veel mogelijkheden waren. Tot een van mijn kraamvrouwen mij in contact bracht met een van origine Middelburgse vrouw die al jaren buitenlands kraamde. Ik mailde haar meteen en we spraken af. Het klikte direct, ze wilde mij erbij hebben maar dan moest ik wel zelfstandig worden! Oei, dat vond ik spannend.. Met wat ondersteuning van mijn zoon voor het administratieve gedeelte regelde ik alle benodigde zaken.
Het eerste jaar dreef ik voornamelijk op het succes van mijn collega, ik ben haar eeuwig dankbaar! Zo kwam ik in Londen, Manchester en Zweden. Daarnaast probeerde ik een regionaal netwerk op te bouwen om toch verzekerd te zijn van werk. Van verschillende kanten kwam er belangstelling en begon de agenda gevuld te raken.
Ook woonde ik bijeenkomsten bij in het land om van collega s te horen hoe zij het allemaal deden. Ik gaf mijn oren goed de kost en dacht … zou mij dat ook lukken?? In Zeeland zijn maar weinig zelfstandige kraamverzorgenden. Er zijn wel een paar ZZP-ers maar die werken meestal voor de verschillende kraamcentra. De verloskundigenpraktijken hadden duizend vragen en stonden er aanvankelijk wat sceptisch tegenover. Nu we acht jaar verder zijn en ze zien dat ik alles goed geregeld heb zijn ze enthousiast en bevelen me zelfs aan bij klanten. Dat is echt super!
En als ik nu een droommomentje heb .., en ik bekijk het eens allemaal dan denk ik… ik ben nu waar ik wilde zijn… Mijn droom is compleet, inclusief de FIAT 500,..want die had mijn nicht ook ☺

Embrasse gaat al richting de 10 jaar, en wat het gaat goed!!
Dank aan iedereen die mij geholpen heeft zo ver te komen!! Mijn familie, lieve vrienden, de baby s die geboren willen worden en hun ouders die mij graag naast hun bed willen hebben, iedereen die een goed woordje voor me doet, ik hoop dat jullie dit altijd blijven doen! Mijn altijd trouwe back-up en overige collega’s, en Facebook… ja,ja Facebook doet veel!