Blog

Waar gaan jullie baby’s billetjes mee poetsen?

Er is al veel over gezegd en geschreven… De vele merken babydoekjes bevatten vaak onnodig veel ingrediënten wat kan resulteren in uitslag en kapotte billetjes. Gelukkig springen fabrikanten in op de vraag om billendoekjes zonder “zooi” te maken. Als jonge ouder vraag je je af wat is dan goed en wat niet? Waar moet ik op letten?De consumentenbond deed onderzoek ( april 2016)

https://www.consumentenbond.nl/test/baby-kind/ingredienten-babydoekjes-veilig

In mijn gezinnen kom ik ook steeds vaker wasbare billendoekjes tegen. Variërend van hydrofyle washandjes gedrenkt in een bak met water met daarin opgeloste kokosolie, tot een praktisch systeem als de Cheeky Wipes. De twee goed afsluitbare boxen met ingespannen wasnetje zijn handig in het gebruik. Zodra de box met vuile doekjes vol is gaan ze met netje en al in de wasmachine, daarna gaan ze zonder te drogen weer in de box met schone doekjes. De druppeltjes etherische olie kunnen desgewenst worden toegevoegd voor een prettige geur. De kleine badstof doekjes voelen erg zacht aan en maken goed schoon.

De aanschaf van het systeem is natuurlijk wel een investering maar als je uitrekent hoeveel pakken wegwerpdoekjes je gebruikt, weegt het daar niet tegenop. Het overwegen waard dus.
Je kunt ook, evenals bij luiers, (lees hier meer over wasbare luiers) voor zowel wasbaar als wegwerp kiezen