Blog

Een 2e na een traumatisch 1e kraambed?

-Geplaatst met toestemming-

 

Jullie kennen misschien nog het verhaal van Lieke, van eind 2015?  

https://www.embrasse-zorg.nl/als-alles-even-goed-gaat-2/

De bevalling verliep toen niet zoals het zou moeten en na het kraambed ging het ook nog eens flink mis.. Het was kantje boord voor Lieke met gelukkig een goede afloop. Met Elin ging alles prima maar voor Lieke volgde een herstelperiode van zeker anderhalf jaar om alleen maar de normale dingen weer een beetje te kunnen doen. Voor het psychische stuk volgde er EMDR  therapie waar ze echt veel aan heeft gehad en wat er toe bijgedragen heeft dat ze opnieuw aan een kindje durfden te denken. 

Ik was dan ook blij verrast toen er eind vorig jaar een nieuw aanmeldformulier van haar in mijn mailbox zat!  Ik had in de tussentijd nog wel contact met haar gehouden, ik wist hoe moeizaam het herstel was geweest maar ook hoe positief zij in het leven staat.

Ook in de zwangerschap zijn er nog wat EMDR sessies geweest ter voorbereiding op de komende keizersnede. Ondertussen was er in meerdere ziekenhuizen onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van het vele bloedverlies de vorige keer. Er werd een protocol opgesteld om alle mogelijke risico’s tot een minimum terug te dringen. Er werd een keizersnede gepland ruim voor de uitgerekende datum om niets aan het toeval over te laten.

Alleen was er een week vóór de geplande datum al vruchtwaterverlies dus de keizersnede werd eerder in gang gezet. Ergens wel een geluk, want tijd om zenuwachtig te worden voor de ingreep was er niet… voor ze het goed en wel wisten lag ze al op de OK.

En laat nu alles goed gaan :)) wat heerlijk!

Daar was Luna💗

Na een aantal dagen in het ziekenhuis mocht ik me verder ontfermen over dit gezin.

Deze goede ervaring maakt ook de verwerking van de nare ervaring makkelijker, zo kan het dus ook! Er volgde een ontspannen kraamweek met een zoveel fittere mama die zichtbaar genoot, samen met de rest van het gezin. Wat was het fijn om er weer bij te zijn! 

I